De Hamburgse fabriek in vrouwelijke archetypen

Lucia René

 

Toen ik in de jaren ’90 door Duitsland reisde, kon ik voelen dat het land verbonden was met constructietechniek. En de Duitsers zijn natuurlijk ook de ontwerpers en bouwers van de klassieke Mercedes, van gestroomlijnde vliegvelden en van snelle treinen. Maar als je met je gewaarzijn die lijn van energie terug volgt naar vervlogen tijden, dan zie je dat Duitsland de kennis bezit om bewustzijn te structureren.

Ik was onlangs in Hamburg om mijn eerste “Vrouwen in hun kracht”-workshop te geven. Waarom vindt deze eerste workshop in Duitsland plaats? zo vroeg ik me af. En waarom in Hamburg?

Op de avond na mijn aankomst heb ik een lezing gegeven en mijn boek gesigneerd. Na afloop kwam er een jonge vrouw naar me toe die een grote helderheid en een krachtige intentie uitstraalde. Ze legde uit dat Spirit haar naar Hamburg had gestuurd om energetisch werk te doen met de portalen – zuilen van licht die overal in de stad oprijzen. “Als je door bepaalde wijken van Hamburg loopt,” legde ze uit, “dan word je hier en daar omhuld door een wervelstroom van heldere energie – een soort lift van licht. Er zijn er een heel aantal van. Deze portalen kunnen energieën opnemen en ze wereldwijd op mentaal gebied manifesteren.”
Toen ik die avond in bed lag, liet ik mijn gewaarzijn uitdijen over Hamburg en concentreerde me op de lichtportalen. Op de een of andere manier waren ze allemaal met elkaar verbonden. Ze maakten de indruk van één grote machine.

In antwoord op mijn vragen vertelde mijn Duitse gastvrouw de volgende ochtend aan het ontbijt dat de stad vanwege zijn gunstige ligging nabij de grote handelsroutes van de Noordzee en de Baltische Zee tot een belangrijke havenstad was uitgegroeid. In de 19e eeuw raakte Hamburg bekend als “de poort tot de wereld”. In 1912 was de haven de op twee na grootste haven ter wereld geworden, na die van Londen en New York.

De volgende dag namen 36 vrouwen deel aan de workshop. Het waren mooie, krachtige vrouwen met een sterke intentie om hun patriarchale conditionering op te schonen. We spraken over de 12 vrouwelijke archetypen die het matriarchale tijdperk ons heeft nagelaten, onderzochten hoe die tijdens het patriarchale tijdperk waren gefragmenteerd, gepolariseerd en verbasterd, en experimenteerden met diverse methoden om deze polariteiten weer met elkaar te verzoenen zodat we weer toegang kunnen krijgen tot de macht van de 12. We huilden en we lachten – zoals vrouwen doen als ze samenkomen en vanuit hun hart spreken.

Weer terug in de VS kreeg ik een e-mail van mijn gastvrouw in Hamburg. “Veel vrouwen zijn de thema’s die bij ze bovenkwamen, nog aan het verwerken.” Zou het wel goed met ze gaan? vroeg ik me af. Had ik te veel overhoop gehaald en ze nu ontredderd achtergelaten? Het was mijn allereerste “Vrouwen in hun kracht”-workshop geweest. Het was beslist minder gestroomlijnd verlopen als de daaropvolgende workshop in Berlijn (meer over Berlijn in een latere blog).

Maar toen keek ik er nog eens naar – dit keer als mystica. Wat ik op de innerlijke gebieden waarnam, was fascinerend.

Hamburg is als een machine die bestaat uit vele lichtportalen. En de vrouwen van Duitsland weten het nog. Ze weten nog hoe je bewustzijn moet structureren.

Wellicht zonder het zich met hun bewuste denken te realiseren, bewijzen de deelneemsters aan deze workshop de hele wereld een dienst. Zodra zij begonnen te worstelen met de energieën van de 12 archetypen van weleer, werden die energieën opgepikt door de Hamburgse lichtportalen, die er vervolgens energetische structuren mee begonnen te creëren. Er is nu een fabriek in werking waar het archetypische vrouwelijke bewustzijn wordt geconstrueerd, met een lopende band waar 12 verschillende producten worden afgeleverd voor consumptie binnen het wereldwijde mentale netwerk. En de energielijnen waarop Hamburg zich ooit aansloot om de grote scheepsroutes te creëren, met haar haven als startpunt? Die worden nu benut voor wereldwijde distributie in het collectieve bewustzijn. Met andere woorden, in Hamburg maken vrouwen overuren om te zorgen dat die 12 vrouwelijke archetypen overal toegankelijk worden.
Kun je dat ‘magie’ noemen? We zijn een tijd binnengegaan waarin op het gebied van bewustzijn alles mogelijk is. Welke dromen we nu ook maar durven dromen om de herrijzenis te bevorderen, we kunnen ze waarmaken.

Tot wat voor soort magie zijn we eigenlijk in staat? Hoe ver willen we hierin gaan?