Elkaar eer bewijzen

Lucia René

 

Mijn spiritueel leraar zei ooit tegen zijn studenten: “Als iemand een mooie kwaliteit bezit, moet je niet jaloers worden, maar die kwaliteit juist bewonderen. Als je een kwaliteit in een ander bewondert, haal je die ook in jezelf omhoog.”

Op dit punt in mijn leven is het vanzelfsprekend voor me – nu ik de wereld in trek, mijn persoonlijke dharma volg en workshops voor vrouwen geef – dat het bij mijn doorgaande spirituele ontwikkeling hoort om iedereen die ik ontmoet te bewonderen en te eren, ongeacht hoe confronterend dat soms ook is.

De afgelopen week was ik voor drie evenementen in de Bay Area van San Francisco. Alle drie boden ze een unieke en prachtige kans om van te leren, maar stelden me ook voor een paar uitdagingen.

Zodra ik weer thuis was, mediteerde ik over mijn reis en liet ik alle vrouwen die ik ontmoet had de revue passeren– een hele reeks vrouwelijke archetypen. Ik merkte dat ik op de innerlijke gebieden spontaan naar ieder van hen een buiging maakte, met name naar degenen die ik als een uitdaging had ondervonden. Ten slotte wierp ik me ter aarde, “plaatste de voeten” van de hele reis op mijn hoofd, en ging op in Licht.

Ik heb de indruk dat dit is wat er van ons vrouwen wordt gevraagd, nu we steeds meer met elkaar beginnen samen te werken. Naarmate onze reis vordert, beginnen we de Goddelijke Moeder zelf te belichamen, en de Goddelijke Moeder omvat alle vrouwelijke archetypen. Het zal onze samenwerking, en dus ook de manier waarop we in deze cruciale tijd in de geschiedenis in onze kracht staan, zeer ten goede komen als we elkaar simpelweg bewonderen en eren.